Deze woningen krijgen een gemiddelde oppervlakte van 37m2: zes studio’s, vier tweekamerwoningen en één coöptatiewoning met twee onzelfstandige kamers. De woningen worden aangeboden via Woningnet en verhuurd aan woonstarters met een jongerencontract van vijf jaar.

‘All-electric’ woningen

De nieuwe woningen worden volledig elektrisch: er wordt dus geen gas, maar alleen elektriciteit gebruikt voor het verwarmen van de woning, het warm water en voor het koken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van warmtepompen.

Veel groen, goed voor de bijen

De woningen zijn toegankelijk via een afsluitbare binnentuin aan de achterzijde van het gebouw. Een deel van deze gezamenlijke binnentuin wordt opnieuw ingericht door een hovenier. Bij dit tuinontwerp worden ook de ideeën van de bewoners op de hogere verdiepingen meegenomen. In de binnentuin staan bijenkorven. In overleg met de imker is in het nieuwe ontwerp gekozen voor planten en bloemen waar de bijen zich aan tegoed kunnen doen! Verder zullen de nieuwe woningen ook beschikken over een klein tuintje voor de deur. Veel groen dus, in hartje Amsterdam.

Deel dit artikel: