Duurzaam

Het gasloze BOLD is het meest duurzame woongebouw van De Key. Met een volledige gevel van zonnepanelen en zonnepanelen op het dak. De warmte uit het wegstromende douchewater wordt teruggewonnen en170 meter lange buizen onder het gebouw halen warmte uit de bodem. In het gebied rondom BOLD wordt de komende jaren nog volop gebouwd. BOLD bevindt zich direct achter de A’dam Toren en het EYE Filmmuseum.

 

Een mix van studenten

BOLD is een landingsplek voor internationale studenten van de VU. De toekomstige bewoners komen uit 48 landen. Ze wonen maximaal een jaar op deze toplocatie in Amsterdam. Om ze een warm welkom in Amsterdam te geven worden ze in het gebouw bijgestaan door Resident Assistents, dit zijn internationale studenten die al langer in Amsterdam wonen. De woningen in het gebouw zijn volledig gemeubileerd en er is een gemeenschappelijke wasruimte met koffiepunt.

 

De Key heeft zo’n 7.300 studentenwoningen voor studenten met een campuscontract en voor internationale studenten met een huurcontract voor één of twee semesters. Dankzij deze huurcontracten blijven de studentenwoningen ook in de toekomst beschikbaar voor nieuwe generaties studenten.

 

 

Deel dit artikel: