De startersappartementen komen op het nu nog lege terrein tegenover de VU en voetbalclub SC Buitenveldert. Een gebied met veel kennisintensieve bedrijvigheid en waar een nieuwe woonwijk met 2.700 woningen staat gepland. De startersappartementen worden naar verwachting in 2024 opgeleverd.

Wethouder Victor Everhardt (Zuidas): “De ontwikkeling van deze nieuwe woontoren laat wederom zien dat iedereen welkom is op Zuidas. Het wordt een Amsterdamse stadswijk waar ook jonge mensen een starterswoning kunnen vinden. Juist ook in tijden van crisis vinden wij het belangrijk om hier te blijven investeren.”

Waardevol netwerk

Juist in dit deel van Zuidas wil De Key startersappartementen ontwikkelen. Het maakt deel uit van een nieuwe buurt waar in totaal 2.700 woningen komen te staan met bijbehorende voorzieningen zoals een theater, horeca, supermarkt en basisschool. In deze buurt liggen ook de Campus van de VU, het AUMC, en vele startups en scaleups rondom ‘health, life en science‘. Station Zuid ligt op loopafstand.

Eelco Siersema, directeur Vastgoed bij De Key: “In deze buurt op Zuidas werken veel jonge professionals en daarom is dit een logische plek om woningen voor deze doelgroep te ontwikkelen. Woonstarters tot 28 jaar kunnen hier straks instromen in een betaalbare starterswoning en na 5 jaar doorstromen naar een andere woning. Ze bouwen in deze tijd een waardevol netwerk op in hét Amsterdamse Kenniskwartier.”

Starten, groeien en verhuizen in Zuidas

De appartementen variëren van 25 m2 tot 60 m2. Het complex krijgt een dakterras met een sportveld, een groene binnentuin en een gemeenschappelijke huiskamer waar bewoners elkaar ontmoeten, samen iets kunnen organiseren of kunnen werken. Er komt een stalling voor fietsen en scooters maar geen parkeerplaatsen voor auto‘s. Het gebouw krijgt lichte materialen en glas, veel balkons en verticaal groen langs de gevels. Het ontwerp van architectenbureau LEVS is door De Key in samenspraak met de gemeente Amsterdam geselecteerd, uit inschrijvingen met schetsontwerpen van drie verschillende Nederlandse architectenbureaus.

 

ontwerp

Het ontwerp van LEVS architecten.

Deel dit artikel: