We voerden er de afgelopen drie maanden werkzaamheden uit met verschillende energiebesparende maatregelen. Zo isoleerden we onder anderen wanden, vloeren en plafonds, plaatsten we kozijnen met isolatieglas en brachten we mechanische ventilatie aan. Tel daar de nieuwe entrees, een schilderbeurt, gereinigd metselwerk en een gemeenschappelijke satellietontvangst bij op. Dat maakt het dat bewoners er nu lekker warm bij zitten, het woonblok er weer fris uitziet en ook geschikt is voor toekomstige generaties.

Merkbaar verschil

We staan aan het begin van de winter. Nu gaan bewoners van de blokken die klaar zijn -als het goed is- het verschil merken. De eerste signalen krijgen we al. “We kregen laatst een melding van een bewoner die aangaf dat z’n gasmeter niet werkte”, zegt Chris Sipman, opzichter van dit project. “Toen ik ging kijken bleek de meter het prima te doen. Z’n meter liep gewoon nog niet. De woning is nu veel beter geïsoleerd, waardoor er minder snel gestookt hoeft te worden.” We willen graag het energieverbruik gaan meten met bewoners die daarvoor open staan. Zo krijgen we een beter zicht op de effecten van onze ingrepen.

Halverwege

In totaal bestaat het onderhoud Karel Klinkenbergstraat uit vier woonblokken. Het eerste woonblok was voor de zomer klaar. Nu voor de feestdagen is het tweede woonblok opgeleverd. In 2017 staan de laatste twee woonblokken op de planning.

Links en rechts de twee woonblokken die zijn opgeknapt. Het lange woonblok met de groene balkons is een van de twee woonblokken die we in 2017 opknappen

 

Deel dit artikel: