Wie alvast meer wil weten over de woningen en het gebouw kan nu al naar de speciale webpagina Noorderkwartier. Studenten in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar die een voltijdstudie in de regio Amsterdam volgen, komen in aanmerking voor een woning. Zij krijgen een campuscontract voor de duur van hun studie. Daarnaast zijn er een aantal woningen in het complex gereserveerd voor jongeren met maatschappelijke ondersteuning. De Key werkt hiervoor samen met verschillende Amsterdamse zorgpartijen.

Toplocatie: uitstekende bereikbaarheid met uitzicht over Waterland en Houthaven

Noorderkwartier is straks om meerdere redenen een aantrekkelijke plek voor studenten en jongeren. “De hoogbouw telt zestien verdiepingen en alle studio’s hebben een eigen badkamer en keuken. De uitstekende bereikbaarheid met ov en het indrukwekkende uitzicht over de groene, waterrijke omgeving van Amsterdam, maakt van Noorderkwartier een toplocatie. Het woongebouw is ook nog dichtbij diverse voorzieningen zoals een aantal supermarkten, sportscholen en een bioscoop,” vertelt Richard Hovers, projectleider Noorderkwartier bij De Key.

Een plek om te wonen, ontmoeten en leren

Studenten hebben naast hun studie behoefte aan sociaal contact in hun leefomgeving. Om dit te faciliteren zet De Key in op persoonlijke ontwikkeling. De nieuwe bewoners kunnen de beheerder van De Key ondersteunen als ‘studentbeheerder’ en een bewonersvereniging oprichten die sociale activiteiten organiseert en bewoners vertegenwoordigt. De Key en de Amsterdamse Studentenunie ASVA begeleiden de bewoners hierbij. Studentbeheerders krijgen in ruil voor de ondersteuning huurkorting. Daarnaast komen er gemeenschappelijke voorzieningen zoals een wasserette, koffiestation en groene binnentuin met moestuintjes. Lies Buddingh, programmamedewerker woonconcepten vertelt hier meer over: “We willen bewoners in hun kracht zetten in onze woongebouwen. In het Noorderkwartier zetten sommige studenten en jongeren misschien wel hun eerste stap in een eigen woning in Amsterdam. Daarom willen we van deze plek een fijne, veilige en vooral gezellige thuisbasis maken voor ontmoeting én persoonlijke ontwikkeling.”

Doorstroming bevorderen, nieuwe studenten een kans geven

Eelco Siersema, directeur Vastgoed van De Key: “De woningen worden toegewezen op volgorde van opgebouwde inschrijfduur op Studentenwoningweb. Schrijf je daarom snel in! Wanneer studenten een campuscontract krijgen, raden wij ook meteen aan om bij Woningnet in te schrijven. Op die manier bouwen studenten en jongeren inschrijfduur op voor de volgende woning na hun studie. Het woonconcept Noorderkwartier is mooi en draagt bij aan de ambitie van De Key om Amsterdam toegankelijk te houden voor jonge woonstarters met een kleine beurs. Zo dragen we ook bij aan de dynamiek van de stad door doorstroming te bevorderen zodat nieuwe studenten een kans krijgen om in Amsterdam te wonen.”

Meer informatie

  • In de video over het Noorderkwartier vertellen projectleider Richard Hovers en woonconceptontwikkelaar Lies Buddingh over het gebouw en het idee erachter
  • Ontdek alles over de woningen in het Noorderkwartier
  • Bekijk de woningen in 360 graden
  • Schrijf je snel in bij Studentenwoningweb
  • Doe voor 24 mei een vooraanmelding, dan krijg je een seintje zodra je kunt reageren op een woning
Deel dit artikel: