Ontzorgen

“Internationale studenten die in Amsterdam komen studeren willen zoveel mogelijk uit hun studietijd in Amsterdam halen,” vertelt woonconceptontwikkelaar Lies Buddingh. “Daarom willen we hen zoveel mogelijk ontzorgen met een soepel en zorgeloos verhuisproces. Zo vinden ze voor en tijdens hun verblijf alle informatie over wonen in Poeldijk in onze short stay app en zijn de woningen volledig gemeubileerd. Dagelijks staan tien enthousiaste resident assistent klaar voor de bewoners. Dit zijn Nederlandse studenten die ook in Poeldijk wonen. Zij helpen de bewoners op weg op hun nieuwe plek, zijn hun aanspreekpunt en organiseren activiteiten om de community te versterken.”

Ontmoeten

Lies Buddingh vertelt verder: “Internationale studenten die in Amsterdam aankomen, komen vaak alleen naar Nederland en staan te popelen om andere studenten te leren kennen om deze bijzondere tijd mee te beleven. In Poeldijk is daarom veel ruimte om elkaar te ontmoeten, zoals een grote binnenplaats met groen en bankjes, een sportruimte, een lounge met pingpongtafel, een gemeenschappelijke keuken en een gemeenschappelijke wasruimte. In de grote stilteruimte kunnen ze samen studeren, onder het genot van een koffie en lunch die ze kunnen scoren in de onbemande foodcorner.”

Een fijne woonplek in Amsterdam

ChengCheng Li, Anne Sophie Herbst en Jin Wan kwamen vrijdag 13 augustus aan op Poeldijk. Tussen het verhuizen vertelden zij over hun aankomst.

ChengCheng Li: “I had an 1,5 year a long distance relationship with my boyfriend from Holland (Terneuzen). Now we can finally stay together. We share a couplesroom together. We are very exicting that we can finally see the room. It’s much bigger then expected.”

 

Anna Sophie Herbst: “Arrived here with my parents by car from Germany, it was an easy journey. I started studying last year at the UvA, but due to COVID studied from home until now. I really look forward staying at Poeldijk! Studied in Sydney as well, but looking forward to this new adventure.”

 

Jin Wan: “I moved to Amsterdam in June and stayed in a room of a friend. Now I am so happy to stay here at Poeldijk! So funny my friend is staying next door, we study the same programme Communication science, we did not planned it! I look forward to Movie night!!”

Internationale kennisuitwisseling

Lidy van der Schaft, directeur Wonen van Woonstichting De Key, vindt het vanzelfsprekend om naast Nederlandse woonstarters, ook studenten vanuit alle delen van de wereld een landingsplaats te geven in Amsterdam: “Amsterdam is een internationale stad met kwalitatief aantrekkelijk onderwijs. De onderwijsinstellingen bieden Nederlandse studenten de kans om in het buitenland te studeren en andersom ook om buitenlandse studenten in Amsterdam kennis op te laten doen. Met deze nieuwe woningen dragen we bij aan de dynamiek van de stad.”

 

Bekijk hieronder de foto’s van de eerste bewoners die arriveren in Poeldijk.

Over Poeldijk

Poeldijk werd ontwikkeld door aannemer BOT bouw en ontworpen door architect Paul de Ruiter. De woningen zijn 22-60m2 groot en hebben een eigen badkamer en keuken. Twee van de woningen zijn geschikt voor mindervaliden en tien van de woningen zijn beschikbaar voor koppels. Naast de internationale studenten en resident assistents komen ook 10 PhD’ers in Poeldijk te wonen.

 

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Deel dit artikel: