Tot en met 2022 bouwt De Key 5000 nieuwe sociale huurwoningen voor starters in Amsterdam. Betaalbaar, binnen de ring en nét een kilometer daarbuiten. Op deze pagina een greep uit de projecten die we de komende jaren opleveren voor woonstarters van 18 t/m 27 jaar oud: werkende jongeren, studenten en internationale studenten.

Lieven

Delflandpleinbuurt, Amsterdam Nieuw-West
920 woningen

Lieven is een plek waar de buurt kan samenkomen en waar volop ruimte is voor verschillende activiteiten, bedacht door bewoners én buurtbewoners. Ongeveer 1200 woonstarters van 18 t/m 27 jaar huren straks een woonruimte in Lieven. Bewoners zorgen samen met hun buren, voor hun eigen woonplek en omgeving. Buren leren elkaar kennen en helpen elkaar vooruit in Amsterdam. Fase 1 (219 woningen) is al opgeleverd! Fase 2 en 3 volgen in 2019.

Meer informatie over Lieven

 

Startblok Elzenhagen

Sportpark Elzenhagen, Amsterdam-Noord
540 woningen samen met Eigen Haard

Ten zuiden van het Hisgenpad in Elzenhagen in Amsterdam-Noord ontwikkelen wij samen met Eigen Haard ‘Startblok Elzenhagen’, een woonproject voor 540 jongeren. De helft van hen is statushouder. Het Startblok is voor jongeren van 18 t/m 27 jaar die graag maatschappelijk betrokken zijn en zelf willen bijdragen aan hun eigen woonplek. Beheer, sociale samenhang en veiligheid zijn belangrijke aandachtspunten.

Meer informatie over Startblok Elzenhagen

 

NoordDok

NDSM-werf Amsterdam-Noord
309 woningen

Aan de noordelijke zijde van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord maken woonstarters straks een vliegende start. Woonstichting De Key realiseert hier 309 sociale huurwoningen op het bruisende NDSM-terrein. Vanaf deze hotspot in Noord ben je met de pont binnen 20 minuten op Amsterdam Centraal.

Meer informatie over Noorddok

DC van Hall

Amsterdam West
178 woningen

Aan de Donker Curtiusstraat en de Van Hallstraat in Amsterdam West wordt onder de naam ‘DC van Hall’ een plek voor studenten, ambachtelijke ondernemers en horeca ontwikkeld.

Meer informatie over DC van Hall

 

Poeldijkstraat

Delflandpleinbuurt, Amsterdam Nieuw-West
500 woningen

Woonstichting De Key gaat 500 sociale huurwoningen bouwen in de Delflandpleinbuurt. Het gaat hier om 468 betaalbare woningen voor studenten en 32 goedkope huurwoningen voor starters.

Meer informatie over Poeldijkstraat

 

Wormerveerstraat

Spaarndammerbuurt, Amsterdam-West
100 woningen

Op locatie Wormerveerstraat 15 gaat De Key een nieuw woongebouw met sociale huurwoningen realiseren voor 50 starters en 50 statushouders. In het gebouw komt een gemeenschappelijke huiskamer waar buurtbewoners, statushouders en de woonstarters elkaar kunnen ontmoeten en gezamenlijke activiteiten kunnen organiseren.

Meer informatie over Wormerveerstraat

 

Prins Hendrik Campus

Prins Hendrikkade, Amsterdam Centrum
74 woningen

Aan de Prins Hendrikkade, in het centrum van Amsterdam, realiseert De Key de Prins Hendrik Campus: een mini-campus aan een openbaar groen hof. Een bestaand gebouw op het terrein wordt verbouwd tot 40 woningen en 34 woningen worden met nieuwbouw toegevoegd.

Meer informatie over Prins Hendrik Campus

 

BOLD

Overhoeks, Amsterdam-Noord
203 woningen

Aan de Noordzijde van het IJ, direct achter het Centraal Station, verrijst BOLD. Een gebouw met 25 verdiepingen dat grotendeels in zijn eigen energie voorziet. Dankzij een innovatief systeem met bodemwarmte, warmtepompen en zonnepanelen. Op de laagste verdiepingen van het gebouw komen 203 studentenwoningen die verhuurd worden door woonstichting De Key. Hiermee draagt De Key bij aan het oplossen van het tekort aan studentenwoningen in Amsterdam.

Meer informatie over Bold

 

Project Houthaven

Houthavens, Amsterdam-West
275 woningen

Op de plek waar in het verleden vrachtschepen uit de hele wereld hun hout losten, ontstaat in rap tempo een modern woon- en werkgebied: Houthaven. Het nieuwe stuk Amsterdam sluit aan op het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. Aan de noordkant ligt de Houthaven aan het IJ. Het wordt een buurt met ruimte voor groen en grachten. Een groot deel van deze woningen is bedoeld voor starters.

Meer informatie over project Houthaven

Schrijf je in bij Woningnet of Studentenwoningweb

Alle Amsterdamse woningcorporaties bieden hun sociale huurwoningen aan via WoningNet. Studentenwoningen kun je vinden op Studentenwoningweb.

Op naar 2022

Dit zijn al ruim 3000 woningen. De overige projecten die we tot en met 2022 gaan bouwen zijn nog in ontwikkeling. Zodra we meer over deze projecten kunnen vertellen brengen we je op de hoogte. Volg Woonstichting De Key op Facebook of op Twitter voor aankondigingen en opleveringen.

 

Deel dit artikel: