Startblok Elzenhagen is een duurzame woonplek voor in totaal 540 jongeren, waarvan de helft statushouders zijn. Samen vormen zij een community. Door kennis- en levenservaring uit te wisselen en een netwerk op te bouwen, werken zij aan een goede start en hun toekomst in Amsterdam. Startblok Elzenhagen is ontwikkeld door wooncorporaties De Key en Eigen Haard.

Kennismaken en Burenproject

Naast het ophalen van de sleutels maken alle bewoners kennis met elkaar en starten zij het burenproject. Bewoners laten aan elkaar weten welke vragen zij hebben of waar zij anderen mee kunnen helpen. Elke gang heeft een gangmaker die de taak heeft om elkaar te stimuleren om mee te doen. De gangmaker zorgt ervoor dat iedereen uiteindelijk wordt gekoppeld aan een goede buur (vergelijkbaar met een maatje). Zo helpen alle bewoners van Startblok Elzenhagen elkaar met een goede start in Amsterdam. Het ophalen van de sleutels gaat in Startblok-stijl: Bert Halm bestuurder van Eigen Haard, Lidy van der Schaft directeur Wonen van De Key en stadsdeelvoorzitter Erna Berends doen mee, reiken de eerste sleutels uit en heten de eerste bewoners warm welkom.

Eerste sleutels voor Startblok Elzenhagen
Van links naar rechts: Kersverse Startblok Elzenhagen bewoner Fatu Odofo, Erna Berends, Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Noord, Lidy van der Schaft directeur van De Key en Bert Halm, bestuurder van Eigen Haard.

Internationale eervolle vermelding voor woonconcept Startblok

Startblok Elzenhagen is het tweede woonproject dat is opgezet volgens het Startblok-concept. Bij Startblok Elzenhagen bouwen we verder op de kennis en ervaring van Startblok Riekerhaven. Dit eerste woonproject opende De Key in juli 2016. Op donderdag 13 december heeft De Key voor Startblok Riekerhaven een eervolle vermelding ontvangen van World Habitat en UN-Habitat (Verenigde Naties).

Deel dit artikel: