Stadsregio Amsterdam en de corporaties hebben afgesproken dat er een overgangsperiode komt voor mensen die nog gebruik willen maken van de regelingen ‘Tijdelijk behoud woonduur’ en ‘Tijdelijk behoud inschrijfduur’. Het samenvoegen van woonduur voor samenwonenden is vanaf 1 juli niet meer mogelijk.

Coulance

Eerder dit jaar werden er zorgen uitgesproken over het verdwijnen van de regelingen ‘Tijdelijk behoud woonduur’ en ‘Tijdelijk behoud inschrijfduur’. De corporaties hadden al toegezegd rekening te houden met schrijnende gevallen en bij deze situaties coulant met de regels om te gaan. Deze coulance geldt nu nog de komende twee jaar voor iedereen die zich voor 1 juli 2015 via WoningNet aanmeldt voor deze regelingen.

Aanmerking

Mensen die in aanmerking komen voor deze regelingen krijgen een e-mail van WoningNet. Deze mensen moet wel voor 1 juli 2015 zijn ingeschreven bij WoningNet en zich in hun profiel aanmelden voor één van de regelingen. Zolang ze nog aan de voorwaarden voor de regeling voldoen kunnen ze daarna nog twee jaar de tijd om één van de regelingen in te zetten.

Meer informatie

Meer informatie en voorbeelden over deze regelingen kun je terugvinden op de website van WoningNet.

Meer informatie over ‘Tijdelijk behoud woonduur’.

Meer informatie over ‘Tijdelijk behoud inschrijfduur’.

Deel dit artikel: