De woningmarkt is krap. Dat geldt zeker voor starters: zij hebben het vaak moeilijk om een geschikt huis te vinden dat binnen hun budget valt, of het nou een koophuis of een huurhuis is. Er is vaak echter meer mogelijk dan je denkt. Woningmarktpartijen hebben daarom het initiatief genomen om de website ‘Starten op de Woningmarkt’ te maken. Er is veel informatie beschikbaar voor starters, maar dat staat verspreid over veel verschillende plekken. Het is daarom soms lastig om door de bomen nog het bos te zien. Het doel van deze week is om starters op de woningmarkt één centrale plek aan te bieden waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden.

Digitaal startersspreekuur met Leon Bobbe

Gwen van Poorten (BNN/VARA) trapt de Week van de Starter af met het digitale Startersspreekuur . Tijdens het spreekuur schuiven Cindy van de Velde (algemeen directeur Vereniging Eigen Huis), Mark de Rijke (directeur De Hypotheekshop), Onno Hoes (voorzitter Nederlandse Vereniging van Makelaars) en Leon Bobbe (directievoorzitter de Key)aan. Onder leiding van Gwen praten de 4 experts uit de woningmarkt je bij over jouw kansen als starter. Kijk live mee via de link en stel je vragen via de chat.

 

Volg hier de livestream vanaf 16.30 uur

 

De “Week van de Starter” is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG.

Deel dit artikel: