Iedereen kan tot 16 juni stemmen op amsterdamwoont.nl.

Verbinding tussen oud en nieuw

Eelco Siersema, directeur Vastgoed van Lieven de Key: “Wij zijn vereerd dat Afzelia tot de genomineerden van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs behoort. We hebben de uitstraling van het gebouw met 41 woningen laten aansluiten aan het Wiborgeiland en de historie van de Houthaven. In de Houthaven maken wij verbinding tussen de nieuwe Houthaven en de oude Spaarndammerbuurt. Wij hebben daarom 15 gezinnen uit de Spaarndammerbuurt de unieke kans gegeven om met voorrang te verhuizen naar Afzelia.”

Kenmerkende bouwstijl

Afzelia staat op het Wiborgeiland in de Houthaven. Het architectuurthema van dat eiland is ‘stoere jongens’ en dat is kenmerkend voor Afzelia. De keuze voor de naam is niet toevallig: het is een zeer sterke hardhoutsoort dat werd gebruikt voor de bouw van schepen. Dat robuuste karakter komt terug in de bouwstijl van het gebouw. Het lijkt op een lange rij pakhuizen en magazijnen, die je ook aan de Amsterdamse grachten en in de oude Houthaven kunt vinden.

Ook Afzelia ligt aan grachten, de woningen hebben lichtinval van beide zijden en een open galerij met een eigen plek. “Het is heel gezellig met de buren. Het is als een dorp in Amsterdam. ’s Avonds is het heel stil en kun je met de ramen open slapen, water om je heen. Het voelt als een vakantiehuisje,“ zegt bewoner Cindy van Oussoren.

 

Bron: Amsterdamse Nieuwbouwprijs.

Bijdragen aan ongedeelde stad

Houthaven is een nieuwe woonwijk in ontwikkeling waar Lieven de Key als corporatie actief is. Naast Afzelia ontwikkelen we daar ook Lariks, Mahonie en Meranti. Door het bouwen van sociale huurwoningen in deze relatief dure wijk, maakt Lieven de Key wonen ook hier mogelijk voor alle Amsterdammers. Hiermee dragen wij bij aan de ongedeelde stad.”

Deel dit artikel: