Vijftien gezinnen uit de Spaarndammerbuurt hebben een unieke kans gekregen om met voorrang te verhuizen. In totaal ontwikkelt De Key 275 sociale huurwoningen op vier locaties (kavels) in de Houthaven. Afzelia is het eerste gebouw en ligt op Wiborgeiland. In dit complex zijn 37 sociale huurwoningen voor jonge gezinnen. De overige woningen zijn 2-kamerappartementen.

De Key in de Houthaven

De Houthaven begint al echt contouren te krijgen. Op de plek waar eeuwenlang schepen af en aan voeren, waar industrie zich vestigde en waar de stad ophield, komt een waterrijke nieuw-bouwwijk. Ook De Key bouwt mee. Dat doen we omdat we als actieve corporatie in de Spaarndammerbuurt de verbinding tussen oud en nieuw goud waard vinden. Door het bouwen van sociale huurwoningen in deze relatief dure wijk, maken we wonen hier ook mogelijk voor huurders met een smalle beurs.Voor vier kavels in de Houthaven ontwikkelde De Key plannen voor in totaal 275 sociale huurwoningen. Elk gebouw krijgt de naam van een houtsoort: Afzelia, Lariks, Mahonie en Meranti. Er komen woningen voor gezinnen, die vaak op hun beurt weer een woning achterlaten waar een woonstarter zijn wooncarrière kan beginnen.

Meer informatie:

  • Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Houthaven? Schrijf u in voor de Houthaven nieuwsbrief van de gemeente en download de Houthaven app. Op de projectpagina van de gemeente kunt u zich registreren via directe links onderaan de pagina.
Deel dit artikel: