Bewoners laten ervaren

Kartonnen meubels, kaarsjes op tafel,  een plant in de hoek en een klok aan de muur.  De modelwoning ziet er gezellig huiselijk uit. In de woning zijn allerlei onderdelen uit het onderhoudsplan te zien, zoals nieuwe kunststof kozijnen, vraaggestuurde mechanische ventilatie en bijhorend verlaagd plafond. De kaartjes die door de woning heen hangen beschrijven kort wat er op die plek in de woning gaat gebeuren. “We willen bewoners laten ervaren hoe hun woning er na het onderhoud uitziet en laten zien wat het onderhoud voor bewoners inhoud”, zegt Praveen Kartaram, projectleider van dit project. “Zo weten bewoners wat ze kunnen verwachten”.

Virtueel struinen

In één van de kamers wordt een filmpje getoond die laat zien hoe het onderhoud in zijn werk gaat. En als de bewoners naar huis gaan, krijgen ze nog een VR-bril mee. Zo kunnen ze nog eens thuis op hun gemak met behulp van een app virtueel door de opgeknapte woning lopen.

Instemming nodig

Het opknappen en verduurzamen brengt een aantal veranderingen  aan de woning met zich mee. Daarvoor is het nodig dat per woonblok minimaal 70% van de bewoners instemt met het onderhoudsplan. Ruim de helft van de instemmingen is al binnen. Bewoners hebben nog tot en met 29 november de tijd om in te stemmen.

 

Voor meer informatie, ga naar projectpagina Anton Waldorpstraat en omgeving

Deel dit artikel: