We maakten de woningen energiezuiniger (minimaal energielabel B) en verbeterden de veiligheid, het comfort en de uitstraling. Bewoners kunnen er daardoor -nu en in de toekomst- prettig blijven wonen. Bewoners zijn tevreden.

Het plaatsen van nieuwe kozijnen met isolatieglas, het isoleren van muren en daken, het opknappen van het trappenhuis, het reinigen van de gevel en het doen van een schilderbeurt. Het is slechts een greep uit de werkzaamheden die aannemer Van Wijnen in opdracht van ons uitvoerde.

Tevreden bewoners

Waren onze medewerkers net én vriendelijk? Hoe verliepen de werkzaamheden? Kwamen we onze afspraken na, en zijn bewoners tevreden met het eindresultaat? We vroegen het na het onderhoud aan onze bewoners met behulp van een enquête. “Het viel reuze mee”, zegt één van de bewoners. “Het was natuurlijk stressvol, maar uiteindelijk is het allemaal wel goed gekomen”.

 

Onderhoud brengt natuurlijk ongemak met zich mee. Een deel van de bewoners gaf aan het onderhoud als stressvol te ervaren. “Dat is begrijpelijk”, zegt Sheila Kleberg, opzichter bij dit project. ”Bewoners blijven in hun woning wonen tijdens het opknappen. In korte tijd komen er veel mensen over de vloer en gebeurt er van alles in hun woning. Met persoonlijk contact en toegankelijke informatie proberen we bewoners daarin zo goed mogelijk te begeleiden”.

Planning hele project

Het project Anton Waldorpstraat en omgeving bestaat in totaal uit zes woongebouwen met in totaal 279 woningen en is opgedeeld in drie fases. In elke fase pakken we twee woongebouwen aan. Fase I is nu klaar. Voor fase II maken we nu in overleg met de bewonerscommissie het onderhoudsplan. We verwachten daar begin 2020 te starten met opknappen. Daarna pakken we fase III aan.

Meer informatie, ga naar de projectenpagina Anton Waldorpstraat en omgeving

Deel dit artikel: