De gloednieuwe appartementen zijn klaar voor bewoning. En hoewel de bestrating nog net niet helemaal gereed is, zijn de eerste bewoners al gestart met de verhuizing.

Oplevering

De oplevering van de appartementen verliep woensdag snel en efficiënt. ‘De appartementen zijn dinsdag nog nagelopen door onze opzichter’ vertelt Thijs van der Meulen, gebiedsbeheerder van De Key, ‘en hiermee zijn de meeste opleverproblemen opgelost of genoteerd. En de bewoners willen natuurlijk gewoon lekker aan de slag.’ Medewerkers van De Key verwelkomden de bewoners woensdag bij het complex en liepen met hen door de woning. Ze legden de werking uit van de verschillende installaties zoals de verwarming en intercom en noteerden de laatste opleverpunten. Na ondertekening van de opleverstaat kregen de gelukkige bewoners de sleutels van hun woning en een plantje voor het balkon.

nieuwesophia

Project Nieuwe Sophia

In het project ‘Nieuwe Sophia’ realiseerde De Key naast 28 sociale huurappartementen ook 22 eengezins-koopwoningen, die zijn allemaal verkocht. Van de 28 sociale huurappartementen zijn 6 appartementen toegewezen aan zogenaamde ‘terugkeerders’: bewoners die in de flat woonden die op de oorspronkelijke plek van de Nieuwe Sophia stond. 12 Appartementen zijn verhuurd volgens het convenant woonruimteverdeling en verhuurd via ‘Mijn Woonservice’. 10 Appartementen zijn verhuurd aan kandidaten die op de wachtlijst stonden van Passend Wonen Zandvoort.

Deel dit artikel: