Waarom doet De Key bewonersonderzoek?

De Key wil de wensen en meningen van haar bewoners in kaart brengen. De uitkomsten van het onderzoek nemen we mee in onze plannen voor de komende jaren en gebruiken we om onze dienstverlening te verbeteren. Het bewonersonderzoek is samen met de vijf andere Amsterdamse woningcorporaties opgezet, maar het onderzoek onder onze bewoners doen we zelf. Het onderzoek zal iedere twee jaar plaatsvinden.

Hoe doen we het onderzoek?

Alle bewoners in Amsterdam en Diemen ontvangen een email met een link naar de vragenlijst. De vragenlijst kan in vier talen worden ingevuld. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 20 minuten. De reacties zijn anoniem. De Key kan de antwoorden dus niet koppelen aan een naam of adres. We streven naar ongeveer 5.000 tot 6.000 ingevulde vragenlijsten zodat voldoende bewoners vertegenwoordigd zijn. Begin 2021 delen we de belangrijkste resultaten met de deelnemers en hier op onze nieuwssite Actueel.

Bewoners die meedoen maken kans op een maand gratis huur

Onder de deelnemers verloot De Key drie keer een maand gratis huur. De drie gelukkigen krijgen begin volgend jaar bericht.

Bewonerspanel

De Key wil graag regelmatig de wensen en meningen van bewoners weten. Daarom vragen we bewoners die meewerken aan het onderzoek om zich aan te melden voor het bewonerspanel van De Key. Leden van het bewonerspanel benaderen we maximaal 5x per jaar met een korte vragenlijst. Op deze manier kunnen we controleren of onze verbeteringen bijdragen aan prettig wonen en aan een betere dienstverlening.

Deel dit artikel: