“Ik doe veel voor de bewoners in deze buurt”, zegt Carla. “Zo blijf ik onder de mensen. Ik zorg ervoor dat een ruzie wordt bijgelegd en geef kleine problemen met een woning door. Laatst heb ik ook een buurtgenoot begeleid met het vinden van een benedenwoning, omdat het voor haar niet meer mogelijk was om op haar bovenwoning te blijven. Als ik iets niet kan oplossen, verwijs ik mensen door zodat ze toch geholpen kunnen worden.”

 

 

Carla werd in het zonnetje gezet door onze bewoner Ria.
Ze zijn samen actief in het huis van de wijk. “Wij begeleiden bewoners tijdens de jazzmiddag en staan samen in de koffiecorner. Ook begeleid ik de spelletjesmiddag voor ouderen. Rummikub is altijd een succes. Ook jongeren willen af en toe meedoen. Leuk vind ik dat, iedereen is welkom!”

 

Het contact met buurtgenoten is niet altijd vrolijk. Toen ze hoorde dat de zoon van een buurtgenoot (85) was gestorven, kwamen ze in gesprek. “Ik vertelde dat ik mijn zoon ook verloren heb vijf jaar geleden. Zo konden wij onze verhalen delen. Het gaat nu gelukkig veel beter met haar. Ik kreeg van haar man een roos voor mijn verjaardag, met een kaartje waarop hij had geschreven: ‘Je hebt mijn vrouw geholpen, je bent een echte vriendin’’. Dat zijn de dingen waar voor je het doet, dat je mensen uit de put haalt.”

 

 

 

Deel dit artikel: