Certificaat

De Minister reikte samen met bestuurscommissievoorzitter Achmed Baâdoud (Veiligheid) en  De Key een certificaat van het Politiekeurmerk Veilig Wonen uit aan een huurster van De Key in de Jan Tooropstraat in Overtoomse Veld. Bij 35 woningen in deze wijk zijn met het traject Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) dievenklauwen, nieuw hang en sluitwerk, verlichting en deurspionnen geplaatst. Het ministerie heeft de ‘hotspotbenadering’ als onderdeel van het Masterplan Woninginbraak Nieuw-West financieel ondersteund.

Masterplan

Achmed Baadoud: In 2012 hebben we samen met politie, AFWC en  woningcorporaties in Nieuw-West het Masterplan Woninginbraak Nieuw-West opgesteld waar concrete acties instaan. We hebben de stijgende trend weten te keren in 2014, maar we zijn er nog niet. Toepassing van het Politiekeurmerk Veilig Wonen is de meest kosteneffectieve maatregel en verkleind de kans op inbraak met 90%.

opstelten_groot

Enquete

Vorig jaar april zijn medewerkers van De Key in het kader van de actie ‘Prettig Wonen doen we Samen’ bij bewoners langs geweest in complex Atelier in Overtoomseveld. Hieruit bleek onder andere dat bewoners zich zorgen maakten om de veiligheid van het complex. De samenwerking met het ministerie en de politie is een van de resultaten van de acties die zijn ondernomen om de leefbaarheid in het complex te verbeteren.

(fotograaf: Menno Herstel)

Deel dit artikel: