“Tijdens mijn studie heb ik op verschillende plekken gewoond. Op Uilenstede, in de Weesperflat en de laatste tijd met vijf huisgenoten in een studentenflat van De Key aan de Spuistraat. Mijn moeder heeft al die tijd mijn inschrijving bij Woningnet betaald, dus ik stond inmiddels vrij hoog. Het was op het nippertje want ik ben inmiddels 28. Als je geen jongerenwoning vindt, heb je niks aan je opgebouwde jaren.”

Rustig én groen

“Over de buurt hoorde ik goede verhalen van een vriend die vlakbij woont. Het is iets rustiger dan aan de Spuistraat en veel groener. Het is een hele sociale buurt. Mensen kwamen me een hand geven en helpen bij de verhuizing. Het is leuk dat er ook andere starters wonen, dan kunnen we samen gaan zitten en iets drinken.”

“Ik werk als consultant bij een internationaal bedrijf aan de Zuidas.  Dat is wel een flink stuk fietsen. Ik sport veel, straks ga ik zwemmen in het Sportfondsenbad. Waar ik over vijf jaar woon weet ik nog niet. Misschien ga ik nog een tijdje in het buitenland werken. Daarna wil ik het liefst terug naar Amsterdam. Waarschijnlijk ga ik dan iets kopen.”

Van bedrijfsruimte naar jongerenwoning

In een voormalige bedrijfsruimte onderin een woongebouw op Wittenburg maakte De Key  starterswoningen: 4 tweekamerwoningen, 6 studio’s en een woning met twee onzelfstandige eenheden. De woningen zijn gasvrij: ze worden verwarmd met een warmtepomp. Lees hier meer over deze bijzondere woningen!

Deel dit artikel: