“Ik heb De Key goed leren kennen toen de vraag opkwam wat er in het straatje moest gebeuren. De Key heeft de woningen in 2012  gerenoveerd. In de loop van dat proces werd ik voorzitter van de bewonerscommissie, dat ben ik inmiddels niet meer. Dit was niet altijd een dankbare taak, maar op deze manier probeerden wij, samen met De Key, voor goede communicatie te zorgen met de bewoners van de Mauritskade.”

De ‘Dubbeltjespanden’ werden in 1870 opgeleverd. Het was het eerste bezit van De Key dat in 1868 onder de naam Bouwmaatschappij tot Verkrijging van Eigen Woningen (BVEW) werd opgericht.

“Het is een voorrecht om op zo’n mooie plek te mogen wonen. Het is klein, maar dat is tegenwoordig natuurlijk heel normaal. Toen ik hier 20 jaar geleden uit Amsterdam Noord kwam wonen kende ik het straatje wel. Ik had altijd al zoiets wanneer ik door deze straat liep ‘Je zou hier maar wonen.’ ”

150 jaar betrokken bewoners

Al 150 jaar zet De Key zich in voor betaalbare huisvesting in Amsterdam. We willen graag dat onze huurders prettig wonen. En betrokken bewoners zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving. Maar wie zijn die betrokken bewoners eigenlijk? En wat doen ze dan allemaal? De Key brengt op verzoek van buren of buurtgenoten een bloemetje langs.

Ken jij of ben jij zo’n betrokken (buurt)bewoner? Laat het ons weten!

Deel dit artikel: