Rompslomp

Bij Schiphol staan woensdag bussen klaar die de studenten naar het Science Park vervoeren. Daar overhandigen medewerkers van De Key de huissleutels. De studenten hebben hun kamer bij De Key geboekt via een digitaal reserveringssysteem dat De Key speciaal voor deze groep huurders heeft ontwikkeld. Alle administratieve rompslomp die komt kijken bij het huren van een woning is hiermee voorafgaand aan de aankomst in Nederland afgerond.

Aankomst SSF

Gemeente en ING

Behalve het ophalen van de sleutels kunnen de studenten woensdag op het Science Park meteen een aantal belangrijke zaken regelen. Bij medewerkers van de gemeente Amsterdam schrijven ze zich in in de basisadministratie van de gemeente en bij een ING loket kunnen ze een bankrekening openen.

Universiteit van Amsterdam

De Key werkt bij het huisvesten van internationale studenten nauw samen met de UvA en de HvA. De UvA is woensdag gastheer van de aankomst van de internationale studenten op het Science Park. Ook DUWO ontvangt hier morgen hun internationale studenten

Amsterdam populair

Amsterdam is een populaire stad onder internationale studenten. Elk jaar vinden studenten vanuit de hele wereld in grote getale hun weg naar Amsterdam voor een korte studieperiode in het buitenland. De Key biedt, naast de huisvesting van 6800 reguliere studenten, aan ruim 1500 internationale studenten onderdak. Zij verblijven maximaal één jaar in de studentenkamer.

Deel dit artikel: