Zelf schreef Hermien het volgende over haar ervaring:

En dan staat er plotseling een man in je raam. Je kijkt naar beneden en er staan er nog zes. Een steiger in no time omhoog en dan zijn ze weer weg. Nog een man. Met een helm. Een absurd gezicht op een plek waar je anders alleen water en wolken ziet. Als je van de schrik bekomen bent – ja, ja, ze hadden brieven gestuurd, maar is het al zover? – staat er iemand voor je dakraam aanwijzingen te geven aan een hoogwerker.

 

Er valt van alles over te zeggen, maar wat goed is, is dat de Key, met zijn beleid voor starters op de woningmarkt, de oude starters van dertig jaar en hun woningen, in elk geval wat het onderhoud betreft, niet naar de zijlijn rangeert. Het pand ziet er weer fris uit.

Wat me het meeste bijblijft is die invasie van mannen. Niet alleen van de Key, maar ook van Hemubo en Consolidated: vriendelijke, vrolijke en soms ook norsige mannen. Ik heb ze op de foto gezet. Ter herinnering aan een bijzonder voorjaar, waarin bijna niemand bij je thuis kwam. De mannen van de Key kwamen wel.

Hermien Buyse

 

De foto’s zijn gemaakt in het kader van een opdracht in het eerste jaar van de Fotoacademie. Met dank aan Ali, Iwan, Mark, Marcelino, Clarence, René, Chris en Gregor.

Deel dit artikel: