Carrelyne: “Ik wilde slaapkamers voor mijn kinderen.”

Nadat ik klaar was met studeren en uit mijn studentenwoning moest, ging ik bij mijn broer wonen. In zijn huis heb ik drie jaar gewoond tot ik weer op Woningnet begon te reageren. Via Woningnet reageerde ik bijna iedere week totdat ik een jongerenwoning kreeg aangeboden in Kraaiennest. Ik ging kijken en was verkocht. Het was een appartement met twee slaapkamers en twee balkons. Van mijn broer hoefde ik niet per sé weg maar het was tijd om te verhuizen.

Meer ruimte

Omdat ik wist dat ik hier maar vijf jaar zou mogen wonen ging ik al snel weer op andere woningen reageren. Van de vorige zoektocht wist ik dat het lang kon duren om iets te vinden dus ik kon er maar beter vroeg bij zijn. Ik wilde namelijk niet na vijf jaar op straat komen te staan. Op de website van Eigen Haard zag ik een advertentie voor nieuwbouwproject Mi Oso waar er in één klap zésenveertig woningen vrijkwamen. Inmiddels had ik twee kinderen, dus ik was dringend op zoek naar ruimte. Ik ben toen gaan kijken bij Mi Oso. Er waren weliswaar drie slaapkamers maar die derde slaapkamer was erg klein. Ik dacht: als ik dit accepteer ben ik in één klap al mijn inschrijftijd kwijt, dus toen heb ik die woning afgewezen. Het duurde nog een jaar tot mijn contract afliep dus ik had nog wat tijd.

Noord

Via Stadgenoot vond ik een appartement in Noord voor onbepaalde tijd. Bij het Waterlandplein waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Het is een gerenoveerde portiekflat dus alles is nieuw: keuken, douche enzovoort. Hier is genoeg ruimte voor mij en mijn kids. Nu hebben ze allemaal een eigen slaapkamer.

Beneden hebben we een box voor de fietsen en boven een zolderruimte waar je ook spulletjes kunt stallen. Mijn kinderen gaan nog wel op school in Zuidoost, maar ik denk dat daar na de zomer verandering in komt. In de toekomst zou ik graag in Almere willen wonen in een eengezinswoning. In vergelijking met Amsterdam kom je daar een stuk sneller aan een woning en ook de huren zijn een stuk lager.

 

De volgende woonstap

Waar kun je aan denken? Op deze pagina hebben we een paar mogelijkheden voor je op een rij gezet. Ook lees je hier de woonstappen van andere jonge starters.

Deel dit artikel: