Geluksvogel

“Wat wonen betreft heb ik enorm veel geluk gehad. Op de een of de andere manier word ik altijd nèt ingeloot of ben ik ergens nèt op het juiste moment, zodat ik met mijn neus in de boter val! Zo ging het dus ook met mijn woning bij De Key. Ik was toen net terug in Nederland en omdat ik een PhD in Amsterdam ging doen, wilde ik daar graag gaan wonen. Toen deed ik mee aan een loting van De Key voor een sociale huurwoning en warempel na drie maanden werd ik ingeloot!”

Liever Samen

“Op mijn 24ste kreeg ik een appartementje in Slotervaart, vlakbij station Lelylaan. Dit was mijn eerste eigen huisje en ik was er heel erg blij mee! Mijn eigen woonkamer, mijn eigen keuken en badkamer. Ik heb er veel plezier aan gehad om alles in te richten zoals ik het wilde. Ik heb hier uiteindelijk anderhalf jaar gewoond en toen kwam corona. Ik had een jongerencontract maar na anderhalf jaar besloot ik dat ik toch liever met iemand wilde samenwonen. Daarom ging ik op zoek naar iets anders.”

Midden in de Pijp

“Samen met een vriendin die ik al mijn hele leven ken, besloot ik te gaan zoeken. Met z’n tweeën kon ik uit de sociale huur en waren we eigenlijk klaar voor de vrije sector. Woningcorporaties hebben het midden segment ; een aanbod wat daar allemaal iets tussenin zit. Wel vrije sector maar niet meteen 800 euro per persoon. Ik reageerde op een woning die werd aangeboden door Eigen Haard. Omdat ik een sociale woning achterliet kregen we voorrang en belandden we meteen op de tweede plaats. Diegene voor ons wilde het niet en toen was het van ons! Nu wonen we samen in een hele fijne buurt waar ook veel vrienden dichtbij wonen. In Slotervaart was ik toch een beetje de uithoek. Als ik even een blokje om wil, ben ik zo in het Sarphatipark of bij de Amstel. We zien ons zelf hier nog zeker wel drie jaar wonen.”

Deel dit artikel: