“Bij de Key ben ik begonnen met het huren van een kamer vlak bij het Surinameplein. In dat appartement woonde ik ongeveer twee maanden met twee huisgenoten, totdat er brand uitbrak in het café onder ons. Gelukkig was ik op dat moment niet thuis. Een van mijn huisgenoten belde op dat ik meteen naar huis moest komen. Doordat de brand zo snel om snel om zich heen greep, is hij door de vlammen heen naar buiten gerend. Toen ik aankwam stond alles in lichterlaaie. Ik zag hoe een brandweerman met een hakbijl het raam insloeg waar ik een paar uur daarvoor nog op de bank had gezeten. Toen daar de brandslang op werd gezet, nou ja, dan weet je gewoon dat alles verwoest is. De volgende ochtend kwamen we bij elkaar en werden opgevangen door mensen van De Key. Iets wat ik mij nog goed kan herinneren en erg fijn vond. Samen met hen zijn we toen binnen gaan kijken. Een totale ravage. Van het ene moment op het andere, was ik alles kwijt.”

Huisbewaring

“Binnen een maand had de Key voor mij een nieuwe woning geregeld. Dit was zelfs een stuk groter dan waar ik eerst woonde. In plaats van een kamertje had ik ineens een appartement voor mezelf. Nog steeds redelijk geschrokken van de brand heeft de wijkbeheerder van de Key mij geholpen om alles weer op een rijtje te krijgen. Mede door haar voelde ik me al snel thuis in mijn nieuwe huis en buurt. In januari 2019 kreeg ik een mooie kans om in het buitenland te gaan werken, maar ik had net een eigen appartement en dat wilde ik natuurlijk niet kwijt. Ik heb de Key mijn situatie uitgelegd. Op advies van de wijkbeheerder heb ik toen geregeld dat een bevriend stel tijdelijk in mijn huis kon wonen met de huisbewaringsregeling.”

Gekocht!

“Vanwege corona ben ik eerder uit het buitenland teruggekeerd dan gepland. Het bevriende stel vond een ander huis en sinds oktober ben ik er zelf weer gaan wonen. Toen ik een praatje maakte met mijn buurman, vertelde hij me dat de woningen in het pand verkocht zouden worden als ze vrij kwamen. Van mijn vijfjaren contract waren inmiddels drie jaar verstreken, dus toen dacht ik hé, misschien kan ik het wel kopen! Ik heb gebeld met De Key en zij bevestigden dat de woning inderdaad verkocht zou worden nadat mijn contract was afgelopen. Zij hebben mij toen een aanbod gedaan om het te kopen. Dat weekend ben ik begonnen met uitzoeken of het voor mij allemaal financieel haalbaar was. Twee maanden later op 7 januari tekende ik het contract bij de notaris. Al die tijd had ik erover gefantaseerd wat ik zou verbouwen om het echt mijn droomhuis te maken en de verbouwing gaat dan ook snel van start.”

De volgende woonstap

Waar kun je aan denken? Op deze pagina hebben we een paar mogelijkheden voor je op een rij gezet. Ook lees je hier de woonstappen van andere jonge starters.

Deel dit artikel: