Woonstichting De Key, samenwerkingspartners en urban stadscafé de Kaskantine stonden klaar om buurtbewoners en bewoners van Lieven 1, het eerste al opgeleverde deel van de acht complexen die worden gebouwd, te verwelkomen. Lieven wordt een plek voor ontmoeting voor de hele buurt en biedt straks woonruimte voor 1200 woonstarters. Samen zorgen bewoners voor hun eigen woonomgeving en helpen ze elkaar op weg met een goede start in Amsterdam.

 

Een kans bij Lieven

Met woonproject Lieven geeft De Key ongeveer 1200 woonstarters een kans hun toekomst op te bouwen in Amsterdam. Jonge mensen met een beperkt inkomen vinden in Amsterdam vrijwel geen plek om te wonen. Denk bijvoorbeeld aan werkende jongeren, studenten, net afgestudeerden, jonge stellen, maar ook statushouders, jongeren met begeleiding en tienermoeders. Lieven wordt zo ingericht dat het makkelijk is elkaar te ontmoeten en zo snel een netwerk op te bouwen, bijvoorbeeld door het inrichten van gemeenschappelijke ruimtes waar bewoners en buurtbewoners samen kunnen komen en elkaar op weg kunnen helpen.

 

 

De kennismaking

Tijdens de bijeenkomst kon iedereen een impressie krijgen van alle plannen en hoe Lieven er straks uit gaat zien. Ook gaven bewoners van Lieven 1 een rondleiding door hun nieuwe woonplek. Hier wonen sinds december 2017, 219 (internationale) studenten. Iedereen kon ook aangeven welke activiteiten zij straks samen in de buurt willen doen. Het is de bedoeling dat voorzieningen die straks worden aangeboden bij Lieven, zijn nog niet aanwezig in de Delflandpleinbuurt.

 

Bouw, spel en de Kaskantine

Lieven 1 is inmiddels bewoond. De bouw van Lieven 2 en 3 is gestart. Lieven 2 en 3 worden halverwege 2019 opgeleverd. Lieven 4 en 5, worden naar verwachting tweede helft van 2019 opgeleverd. De andere complexen, Lieven 6, 7 en 8 zijn naar verwachting in 2021 af. Totdat de bouw van de laatste drie fases start, is de Kaskantine tijdelijk op dit terrein te vinden. Ook wordt op dit moment, op verzoek van buurtbewoners tijdelijk een beachvolleybalveld en een jeu-de-boulesbaan aangelegd. Hiermee wil De Key ruimte bieden aan bewoners en buurtbewoners, om voor 2021, al samen dingen te doen.

 

 

Deel dit artikel: