Hoewel elk geval uniek is, leiden sloopplannen van woningcorporaties bijna altijd tot discussie en controverse. Jarenlang leek het slopen van woningen in Amsterdam stedenbouwkundig en sociaal onacceptabel. Met de huidige vraag om meer woningen binnen de stadsgrenzen lijkt slopen – en het terugbouwen van een groter en gevarieerder woningaanbod – toch weer bespreekbaar en uitvoerbaar. 100 woningen slopen, om er 700 voor terug te bouwen? Doen of niet doen? Hoe krijgen corporaties bewoners mee? In gesprek met gemeente, corporaties, ontwikkelaars, bewoners en andere betrokkenen over de complexe vraag: de sloop erin, of juist niet?

Met onder andere Laurens Ivens (wethouder Wonen), Danny Wijnbelt (Directeur ontwikkeling en Zakelijk beheer Eigen Haard), Neumine Marshall (voorzitter bewonerscommissie Gravestein) en Sander van der Ham (Stadspsycholoog bij Stipo en het Thuismakerscollectief).

Ben je erbij?

Pakhuis De Zwijger
Grote Zaal
7  oktober, 20.00 uur
Toegang: ‘pay as you like’, wel van tevoren inschrijven

Sloop voormalige school Wormerveerstraat

De voormalige school uit 1921 op de Wormerveerstraat 15 wordt op dit moment gesloopt om plaats te maken voor 96 startersappartementen voor 50 statushouders en 50 starters. (sociale huur).

In het gebouw komt een gemeenschappelijke huiskamer waar buurtbewoners, statushouders en de woonstarters elkaar kunnen ontmoeten en gezamenlijke activiteiten kunnen organiseren. Lees meer.

Deel dit artikel: