Ontmoeting staat centraal

In de sociale huurwoningen van Lieven wonen straks 1200 woonstarters, waaronder (internationale) studenten, werkende jongeren en kunstenaars van kunstcollectief WOW. De eerste bewoners van Lieven wonen er sinds 2017. In de tweede helft van 2022 is Lieven helemaal af en bewoond door ruim 1200 bewoners. De bewoners organiseren allerlei activiteiten met elkaar. Elkaar ontmoeten kan in de binnentuinen, de gemeenschappelijke ruimte, de studieruimte, de moestuinen en straks in de horeca. Iedereen is welkom, ook de buurt. Dat maakt Lieven een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten en vooruit kan helpen met een goede start in Amsterdam. Lieven de Key won voor dit woonconcept een Best in Class Award.

“Door met leven in de stad waar ik geboren ben”

Ceasar (net 28 jaar) is één van de nieuwe bewoners van Lieven en haalde vanmorgen zijn sleutel op: “ik woon al mijn hele leven in Amsterdam en kan op deze plek door met leven in de stad waar ik geboren ben. Ik vind het fijn dat ik in deze rumoerige woningmarkt voor een redelijke tijd een prettig stekje heb gevonden. Ik moet Lieven natuurlijk nog ontdekken, maar vind het leuk dat het een levendige omgeving is waar aan een community wordt gebouwd. Het lijkt mij gezellig om van de zomer op de binnenplaats of bij iemand op het balkon te borrelen.”

Bijzonder en duurzaam gebouw

Het gebouw dat werd ontworpen door KENK architecten is energiezuinig en duurzaam gebouwd. Het gebouw is goed geïsoleerd en voorzien van ondergrondse warmte- en koude- opslag en warmtepompen in combinatie met stadsverwarming. Ook de architectuur van het gebouw is bijzonder. In 2020 werd Lieven deel 2 t/m 5 al genomineerd voor de Zuiderkerkprijs.

 

Indruk van de ochtend in foto’s

Meer weten

Kijk voor meer informatie over Lieven op de website: www.startinlieven.nl.

Deel dit artikel: