“Het is een heel chill appartement. Het bevalt me echt goed hier,” zegt Iris. “We wisten alleen niet wat we moesten verwachten,” voegt Robin eraan toe. “We hadden geen bezichtiging.” De woningen waren nog niet af toen de jongeren zich aanmeldden. “We hadden dus alleen foto’s van de appartementen gezien. Maar alles is nieuw en we hebben een eigen badkamer. Het is echt een luxe om hier te wonen.”

Iris (links, 24 jaar) en Robin (rechts, 24 jaar) zijn bewoners van Lariks in de Houthaven. Rest foto’s zijn gemaakt tijdens het openingsfeest van Lariks & Mahonie in juli 2023. 

“Het is echt een luxe om hier te wonen” – Robin

Robin en Iris hebben hiervoor al enkele jaren samengewoond. Daar deelden ze met z’n drieën de badkamer. In Lariks hebben ze een eigen badkamer en hoeven alleen de woonkeuken samen te delen. Ze geven beide aan nog steeds heel fijn samen te wonen.

 

Alles wat ze nodig hebben, van boodschappen tot sociale activiteiten, ligt binnen 20 minuten fietsafstand. Ook in de zomer hoeven ze niet ver om te zwemmen. “We nemen dan een duik bij de Pontsteiger om de hoek,” zegt Iris. “Je loopt zo op je badslippers naar buiten, het geeft echt een soort campinggevoel.”

 

“In de Spaarndammerbuurt kwam ik vroeger nooit en nu woon ik hier. Al mijn vrienden wonen in West,” zegt Iris. “En er is altijd wat te ontdekken in Amsterdam,” vertelt Robin, die ook niet hier is opgegroeid. “Je kunt hier een rondje lopen en een nieuw leuk buurtje ontdekken. Ik verveel me hier nooit.”

Meer weten?

Lieven de Key heeft in de Houthaven vier woongebouwen ontwikkeld: Afezlia, Mahonie, Lariks en Meranti. In totaal zijn er hier 594 sociale huurwoningen. De woningen zijn voor zowel jongeren, tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen. De jongeren wonen er sinds 2023. In deze rubriek vertellen de bewoners hoe zij een jaar later terugkijken op deze periode.

Deel dit artikel: