Vorig jaar zijn onze kamers en algemene ruimtes aan de Plantage Muidergracht opnieuw ingericht volgens het ontwerp NEST. Een ontwerp waardoor internationale studenten die hier tijdelijk (maximaal een jaar) wonen, zich toch thuis voelen. Maar werkt dit ook? Met behulp van een digitale enquête vroegen we de bewoners van Plantage Muidergracht 20 en 125 wat ze van hun kamer, de gezamenlijke ruimtes en voorzieningen vinden.

Enquête onder bewoners

We vroegen de bewoners van de Plantage Muidergracht onder andere wat ze van de prijs/kwaliteit verhouding vinden, welk cijfer ze hun kamer geven en wat ze vinden van de faciliteiten in het gebouw.
De bewoners geven hun kamer gemiddeld een 8,6 (uit 10). Van de spullen in de kamer scoren het bed en de badkamer het beste. Ook de gangen en gezamenlijk ruimte scoren goed, het fietsenhok is niet iedereen enthousiast over.

“If we could have a nightstand and a few hooks to hang clothes outside the closet space, that would be ideal. Otherwise, the room interior is perfect in my opinion!”

 

Over het geheel genomen zijn de bewoners tevreden over hun ‘nest’. De RA’s (studentbeheerders) krijgen veel complimenten. 78% geeft aan de woningen aan te raden aan andere studenten.

“Our RA’s are the best!!! They do a very good job! The location is very nice.”

NEST is thuiskomen

Veel van de bestaande woningen voor internationale studenten zijn ingericht in de eind jaren negentig tot begin jaren tweeduizend. Bij de nieuwe ontwerpen is er verder gekeken dan alleen inrichting: de kamer moet een plek zijn waar internationale studenten zich veilig voelen. Genoeg ruimte om spullen op te bergen, maar ook een gevoel van thuiskomen is hierbij erg belangrijk. In de komende jaren worden alle woningen voor internationale studenten getransformeerd tot een NEST.

Het concept staat voor: een nest is immers je eerste woning, een nest bied je veiligheid, een nest geeft warmte en comfort, een nest verlaat je weer en het is een tijdelijk verblijf.

Deel dit artikel: