Deze werkende jongeren, studenten en net afgestudeerden leveren de komende tijd de benodigde gegevens aan en ontvangen een uitnodiging voor tekenen van het huurcontract voor een periode van vijf jaar. Samen met jonge statushouders vormen ze een community waarbij eigen inbreng en zelfbeheer voorop staat. Hiermee wordt integratie bevorderd en krijgen honderden woonstarters de kans om een toekomst op te bouwen in Amsterdam.

Flink aantal aanmeldingen

Na de livegang van startblok.amsterdam hebben ruim 1000 jongeren zich aangemeld voor een woning op Startblok Riekerhaven. Hiervan hebben 500 jongeren zich aangemeld en meegedaan aan de selectieprocedure. Gemeente Amsterdam selecteert de jonge statushouders die samen met de andere jongeren gaan wonen in het Startblok. Half april is deze groep bekend. Daarna ontmoeten alle bewoners elkaar tijdens de verschillende introductiedagen die de komende maanden plaatsvinden.

Startblok in juli open

De woonunits, die verplaatst zijn van de Houthavens naar voormalig sportcomplex Riekerhaven, blijven daar maximaal 9 jaar staan. Volgens planning ontvangen de eerste bewoners begin juli de sleutel van hun woning. Op 10 september, wanneer alle bewoners zijn ingetrokken, organiseren de bewoners van het Startblok een welkomstfestival voor bewoners en de buurt.

Meer informatie over het Startblok

Volg het Startblok op Facebook

Deel dit artikel: