Het begon allemaal in haar woonkamer waar Farida bijeenkomsten organiseerden speciaal voor vrouwen. Ze hadden het over het dagelijkse leven, maar ook problemen kwamen aan bod. De bijeenkomsten werden zo’n een succes dat ze uiteindelijk met hulp van een coach uit haar netwerk belandde in het Spinnenwiel. Ze gaven diverse workshops in de zomermaanden waar veel vrouwen aan deelnamen. Soms komt ze een van de vrouwen nog weleens tegen en dan denkt ze: “Wauw, dankjewel dat ik dit mag doen’’.

Farida was als Pedagogisch medewerker de laatste jaren werkzaam bij de tussen schoolse opvang, maar verloor helaas door bezuiniging haar baan. Ouders, die ook buurtbewoners zijn, kwamen naar haar toe en vroegen of zij iets voor hen kon betekenen. Na een bijeenkomst met de ouders besloot ze in 2013 samen met andere betrokken moeders te beginnen met een kinderlunch café in het Spinnenwiel. De kinderen werden opgehaald van school en kregen in het Spinnenwiel een (warme) maaltijd en activiteit. Wanneer je dan een kind hoort zeggen: “Juf, wat heeft u lekker gekookt. Dan denk ik hier doe je het voor”.

Naast het ondersteunen van moeders en kinderen is Farida de afgelopen 4 jaar ook actief geweest als vrijwillig gezinscoach in Venserpolder. ‘’Ik heb hierbij gezinnen ondersteund die met verschillende problemen te maken hadden. Wanneer het nodig was gaf ik ook ondersteuning tijdens gesprekken met JGZ. Ik probeerde door deze coachgesprekken mensen weer in hun eigen kracht te zetten.”

Deel dit artikel: