Foodtrucks, muziek, een foto-expositie, een flashmob: het was er allemaal tijdens het Lieven Festival. Het grootste jongerencomplex van Amsterdam biedt woonruimte aan 1.200 werkende jongeren, studenten en kunstenaars. De laatste woningen werden in het najaar opgeleverd en dat mocht gevierd worden. Het werd de kers op de taart van het grootste project uit de geschiedenis van woonstichting Lieven de Key.

Toekomst van Amsterdam
De activiteiten vonden zowel binnen als buiten plaats, het winterse maar zonnige weer werkte gelukkig mee. Rond 16.30 uur nam wethouder Reinier van Dantzig het woord. Hij sprak van een geweldig resultaat, op een plek die er twintig jaar geleden totaal anders uitzag. Verder onderstreepte hij het belang van Lieven door te benadrukken dat jongeren de toekomst van Amsterdam vormen. Daarna ontstak hij met een druk op de knop de verlichting van de kerstboom op het Lieven-middenterrein en was de officiële opening van Lieven een feit.

Kiezen voor jongeren
Het laatste bouwdeel van het duurzame Lieven-complex is gasloos en maakt naast warmte- en koudeopslag gebruik van stadsverwarming. Vastgoed-directeur Eelco Siersema is trots op het Lieven de Key-vlaggenschip: ‘Lieven symboliseert onze in 2016 ingezette koers, waarmee we kiezen voor jongeren die hun eerste stappen zetten op de Amsterdamse woningmarkt. Bovendien is Lieven meer dan een wooncomplex. Midden in het gebouw bevindt zich Lola Lieven, een culturele buurthuiskamer waar bewoners en omwonenden samen kunnen komen.’

Voor wie een kijkje wil nemen: Lieven vind je aan de Rodenrijsstraat in de Delflandpleinbuurt. De activiteiten van Lola Lieven kun je volgen op Instagram: @lolalieven.

Deel dit artikel: