Gare du Nord

Gare du Nord is een duurzaam, energiezuinig gebouw met volop ruimte om elkaar te ontmoeten. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op stadsverwarming. Op het dak liggen 65 zonnepanelen die stroom leveren voor gemeenschappelijke voorzieningen als de waterpompen, liften en verlichting in de algemene ruimtes. Door het warmteterugwinningsventilatiesysteem wordt koude buitenlucht verwarmt met warme lucht die de woning uitgaat. Zo gaat bijna geen warmte en energie verloren.

 

Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijk woonkamer, of op het gemeenschappelijk dakterras op de bovenste verdieping, met een schitterend uitzicht over Waterland. Daarnaast zijn er voorzieningen als een centrale fietsenstalling en een gemeenschappelijke wasserette. Binnenkort komen er studentbeheerders die activiteiten organiseren en ondersteunen om het contact tussen bewoners te stimuleren.

 

Starten en wonen sinds 1868

Woonstichting Lieven de Key houdt zich sinds 1868 bezig met starten en wonen in Amsterdam. We zijn er voor onze trouwe bewoners én voor woonstarters die graag hun eerste stappen willen zetten op de Amsterdamse woningmarkt. Gare du Nord is een van de negen projecten van Woonstichting Lieven de Key die 1700 jonge mensen de kans bieden om te starten en wonen in Amsterdam. Zo dragen we bij aan de dynamiek van onze stad.

 

Deel dit artikel: