Drie huisgenoten delen een woning met een eigen kamer met badkamer en een gedeelde woonkamer met keuken. Lieven de Key ontwikkelt speciaal een matchingtool hiervoor om de nieuwe huisgenoten aan elkaar te koppelen. Een soort koppelplatform, maar dan voor huisgenoten.

Kans voor alle werkende jongeren tussen de 18 en 27 jaar

Werkende jongeren tussen de 18 en 27 jaar die zichzelf vinden passen bij de woonconcepten van Lariks en Mahonie kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.startenindehouthaven.nl. Lieven de Key wijst deze woningen zelf toe. Dat betekent dat de inschrijfduur van WoningNet niet geldt. Dat biedt iedereen die voldoet aan de voorwaarden van het jongerencontract een kans om vijf jaar op deze A-locatie in Amsterdam te wonen.  Inschrijven kan tot en met augustus 2022. Een door Lieven de Key speciaal ontwikkelde matchingtool  koppelt vervolgens huisgenoten die bij elkaar passen. Het voordeel van deze match is een grotere kans op het woongenot, omdat de levenswijze van de huisgenoten op elkaar aansluiten.

Communitybuilding hét fundament

Lidy van der Schaft, directeur Wonen bij Lieven de Key: “Wonen op deze plek betekent aandacht voor communitybuilding. De bewoners van de woongebouwen Lariks en Mahonie zitten in dezelfde levensfase. Samen maak je er een geweldige plek van om te wonen en trek je met elkaar op in je persoonlijke ontwikkeling. Dit zorgt voor verbinding tussen de bewoners van beide woongebouwen, én met buurtgenoten.”

Een nog op te richten bewonersvereniging zet zich hiervoor in. Daarnaast bevatten de woongebouwen allerlei gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een gemeenschappelijke tuin (Lariks) en een communityruimte (Mahonie) om te ontmoeten of om te werken en studeren.

Wonen in Lariks en Mahonie is de perfecte start

De Amsterdamse Houthaven is een geweldige plek voor een jongere om te starten met een eigen woning. Een autoluwe en waterrijke plek, naast het IJ en op 5 minuten van de Jordaan en Amsterdam Centraal.

In de woongebouwen Lariks en Mahonie wonen straks in 184 woningen, 473 werkende jongeren en kwetsbare jongeren. Omdat jongeren met maatschappelijke beroepen lastig een woning vinden in de stad, verhuren we een deel van de woningen met voorrang aan hen.

Afbeelding: Mahonie

Afbeelding: Lariks

Bijdragen aan ongedeelde stad

Met de sociale huurwoningen zorgt Lieven de Key dat in de Houthaven plek is voor iedereen en draagt zij zo bij aan de ongedeelde stad. Met de woongebouwen Lariks en Mahonie geeft Lieven de Key woonstarters de kans om vijf jaar lang in Amsterdam aan hun toekomst te bouwen en te werken aan hun volgende stap.

Deel dit artikel: