“Ik heb heel veel mazzel gehad dat ik deze woning heb gekregen. Volgens mij was het de laatste die nog beschikbaar was. Het is een studiootje, een eenkamerappartement. Het is een mooie ruimte. Om die goed in te richten moet je wel creatief zijn, maar dat komt wel. Gister heb ik al lekker op het balkonnetje in de zon gezeten, daar passen precies twee stoelen op. Voorlopig zit ik hier heel goed.”

Verhuizen en solliciteren

“Ik werk sinds vorige zomer als leidinggevende bij Dok du Nord, het nieuwe restaurant in het voormalige Wilhelminadok aan het IJ. Ook ben ik overblijfmeester op een basisschool in Noord en hockeytrainer van jeugdteams. Al die werkzaamheden liggen nu stil door corona. Daardoor heb ik tijd genoeg voor de verhuizing. Maar ik ben ook aan het solliciteren naar een vaste baan op Schiphol. Want ik wil nieuwe ervaringen opdoen.”

Wonen in Noord

“Ik heb de afgelopen jaren al op veel plekken in Noord gewoond – in Tuindorp Oostzaan, op het Purmerplein en in de Van der Pekbuurt – maar dat was steeds tijdelijk. Mijn laatste woonplek was op een schip met een ligplaats hier vlakbij in de Amsterdam Marina. Als dat schip ’s zomers excursies maakt, ga ik ook mee om te helpen. Toch wou ik graag een vaste plek om te wonen en daarom ging ik op zoek via WoningNet.”

Weekje wachten

“Ik ging er niet vanuit dat ik al dit jaar iets zou vinden, maar toen kreeg ik opeens toch een mailtje van De Key. Later werd ik gebeld dat de sleuteluitgifte anders zou gaan dan in dat mailtje stond. Dat gaat in kleinere groepen en per verdieping. Mijn woning is op de 9e dus ik moest een weekje langer wachten. Je moet ook vooraf doorgeven op welke dag je de grote spullen gaat verhuizen. Er zijn hier maar twee liften dus dan kunnen ze in de gaten houden dat er niet te veel mensen tegelijk bezig zijn.”

Beetje vastigheid

“Er wordt hier in de buurt veel gebouwd. Het is echt upcoming, ik ken het vooral van de festivals op het NDSM-terrein. Dit is voor mij echt een perfecte plek. Veel vrienden wonen in de buurt en met de pont ben je zo in de stad. Er zijn nog niet veel winkels, maar dat komt nog wel. Het huurcontract voor maximaal vijf jaar vind ik geen probleem. Dat is voor mijn doen al heel lang. Ik ben niet zo van de lange termijn. Je hebt veel meer ervaringen als je meer dingen doet in een korte tijd. Voorlopig geeft deze woning me wel een beetje vastigheid.”

NoordDok

Het gebouw NoordDok staat precies tussen het IJ en de Mt. Lincolnweg. Het gebouw ligt direct aan twee hoofdtoegangswegen van NDSM-werf en is makkelijk te bereiken met OV. De pont naar Amsterdam Centraal Station ligt op loopafstand. De oppervlakte van de 309 woningen ligt tussen de 30 en 50 m2. NoordDok bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam.
www.dekey.nl/noorddok

Jesse Beumer werd ook geïnterviewd voor een artikel in het AD over NoordDok. Lees het artikel hier.

Deel dit artikel: