“Tot mijn zestiende woonde ik bij het Purmerplein en daarna in Floradorp en Tuindorp Oostzaan. De afgelopen anderhalf jaar had ik een eenkamerwoning bij het Buikslotermeerplein. Mijn nieuwe woning is een tweekamerwoning op de 11e verdieping met een heel mooi uitzicht richting het centraal station. Ik had foto’s en een plattegrond gezien op WoningNet, maar in het echt is het nog iets ruimer dan ik had gedacht. Het NDSM-terrein is leuk omdat het nog in ontwikkeling is. Er zijn hier veel leuke tentjes. In Noord zit je overal dichtbij. Je kunt de drukte opzoeken of juist de rustiger plekken.”

Nederland, Amsterdam, 15 April 2020. Portret van Jesse nieuwe bewoner Noorddok. Foto: © 2020, Joke Schut / Hollandse Hoogte

Op de tram

“Ik werk bij het GVB als trambestuurder. Echt mooi werk. De wisselende werktijden vind ik fijn. Het is leuk om de hele dag door verschillende delen van Amsterdam te rijden. Bij vroege diensten is het heel bijzonder om de stad te zien ontwaken. Vanwege de coronacrisis is het nu veel rustiger in de tram. We rijden een aangepaste dienstregeling en er zijn weinig reizigers. In mijn afgesloten cabine zit ik wel veilig.”

Geen handen schudden

“De sleuteluitreiking ging vanwege de corona ook een beetje anders dan normaal. Het is natuurlijk gek om elkaar geen hand te geven op zo’n moment en afstand te moeten houden. Het ging heel goed. Binnen vijf minuten had ik de formulieren ondertekend en kreeg ik de sleutel. Ik ben meteen begonnen met het voorstrijken van de muren, morgen ga ik verven.”

Goed voor de doorstroom

“Ik maakte een kans op deze jongerenwoning omdat ik inmiddels acht jaar bij WoningNet sta ingeschreven. Het huurcontract is voor maximaal vijf jaar. Op zich is dat wel jammer, maar het is ook wel weer goed voor de doorstroom. Tegen die tijd ben ik 32 en dan ben ik wel weer toe aan iets anders. Mijn inschrijfduur bij Woningnet blijft staan, dus dan heb ik meer kans om straks iets te vinden. Het liefst blijf ik in Amsterdam, maar of dat lukt hangt af van de huurprijzen. Voorlopig zit ik hier heel goed. Het is fijn om in de buurt van mijn familie te wonen.”

Noorddok

Het gebouw Noorddok staat precies tussen het IJ en de Mt. Lincolnweg. Het gebouw ligt direct aan twee hoofdtoegangswegen van NDSM-werf en is makkelijk te bereiken met OV. De pont naar Amsterdam Centraal Station ligt op loopafstand. De oppervlakte van de 309 woningen ligt tussen de 30 en 50 m2. NoordDok bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam.
www.dekey.nl/noorddok

Deel dit artikel: