Een kans voor woonstarters

De Key verbouwt het leegstaande pand aan de Pluvierstraat 11 en een gedeelte van Meeuwenlaan 299 naar vijf jongerenwoningen van ongeveer 20m2. De woningen zijn bestemd voor werkende of net afgestudeerde woonstarters van 18 tot en met 27 jaar. Zij tekenen een jongerencontract, waarmee zij vijf jaar op deze plek mogen wonen. Zo wil De Key hen vooruit helpen met het opbouwen van hun toekomst in Amsterdam. Daarna krijgen weer nieuwe jongeren de kans hetzelfde te doen.

Vogelbuurt

Dit hoekpand is een onderdeel van het tuindorp Vogelbuurt, het tuindorp dat in de jaren ’20 van de vorige eeuw werd gebouwd voor de arbeiders van de Amsterdamsche Droogdok Maatschappij. Net als de andere tuindorpen is de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord een Rijksbeschermd stadsgezicht, een intieme wijk met kleine woonblokken en pleintjes dichtbij groen en voorzieningen.


Het pand aan de Meeuwenlaan, een dag na de brand. Bron: AT5

Duurzaam wonen

De vijf sociale huurwoningen voorzien we van isolatie en duurzame installaties, zoals een warmtepomp en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Zo doen we ervaring op of duurzaamheidsmaatregelen bijdragen aan lagere woonlasten voor huurders.

Interesse?

De werkzaamheden zijn in augustus 2019 gestart, worden uitgevoerd door BV Intersell en duren ongeveer een half jaar. Daarna bieden we de woningen via Woningnet aan.

Deel dit artikel: