Bovendien draagt de Amsterdamse woningcorporatie zo bij aan de ontwikkeling van deze bruisende broedplaats van creatief talent. Het NDSM-terrein is een zeer geschikte locatie voor woonstarters: met de directe pontverbinding ben je zo in het centrum van Amsterdam.

Meer woonstarters welkom aan het IJ

De woningen ter grootte van 30 tot 50 m2 worden te zijner tijd aangeboden via Woningnet; de nieuwe bewoners kunnen naar verwachting in het voorjaar van 2020 verhuizen.

De Key wil de komende jaren nog meer sociale huurwoningen realiseren op het NDSM-terrein aan de noordoever van het IJ. Directeur Vastgoed Eelco Siersema: “Woningen in en net buiten het centrum van Amsterdam zijn zo goed als onbereikbaar voor jonge mensen met een beperkt inkomen. De Key geeft jonge mensen een kans om wel een woning te vinden in Amsterdam.”

De Key bouwt ook op andere locaties voor woonstarters

Ook op andere locaties in stadsdeel Amsterdam Noord gaat Woonstichting De Key de komende jaren meer dan 1000 woningen bouwen voor studenten en woonstarters. Dit kan financieel door de verkoop van branchevreemd vastgoed van De Key zoals het Lloyd Hotel, Rem-eiland, winkelcentrum De Kameleon en andere bedrijfsruimtes.

Deel dit artikel: