Lieven (426)

Het project dat uiteindelijk een plek biedt voor 1200 starters in Amsterdam Nieuw-West ging 2020 haar laatste fase in. Woonstichting De Key en Bot Bouw gaven 18 juni de aftrap voor de bouw van deze woningen in de Delflandpleinbuurt.

Meer informatie

Wormerveerstraat (96)

In de Wormerveerstraat bouwt De Key een Startblok: een woonconcept voor statushouders én Nederlandse woonstarters. Dit is alweer het derde Startblok waarbij De Key betrokken is. De bouw is dit najaar begonnen.

Meer informatie

Houthaven (304)

Lariks: 263 /Afzelia: 41
Lariks is het tweede woongebouw van De Key in de Houthaven. De Key realiseert in dit waterrijke deel van Amsterdam een woonconcept dat betaalbaar én comfortabel is: veilig, schoon en prettig wonen tegen een zeer betaalbare huur. Eind 2020 begint Hillen & Roosen met de bouw. De verwachting is dat Lariks eind 2022 voor een deel wordt opgeleverd en begin 2023 helemaal.

De gezinswoningen van Afzelia worden in het voorjaar van 2021 opgeleverd. De Key heeft 15 woningen van Afzelia toegewezen aan gezinnen uit de Spaarndammerbuurt.

Meer informatie over Lariks
Meer informatie over Afzelia

DC van Hall (168)

Aan de Donker Curtiusstraat en de Van Hallstraat in Amsterdam West wordt onder de naam ‘DC van Hall’ een plek voor studenten, ambachtelijke ondernemers en horeca ontwikkeld. De Key transformeert het voormalig bedrijfsverzamelgebouw naar 168 zelfstandige studio’s voor 178 studenten (10 studio’s voor 2 personen).

Meer informatie

 

Er zijn in totaal 2.812 sociale huurwoningen (huur <€737) in aanbouw genomen, waarvan 2.270 door woningcorporaties. Meer informatie op amsterdam.nl  

Deel dit artikel: