“Na mijn studie ben ik naar Zweden gegaan voor een master Conservation Science. Daarna heb ik vier maanden stage gelopen bij het Heritage museum in Hong Kong. Toen heb ik nog een tijdje gereisd. Toen ik weer terug naar Nederland verhuisde kende ik niemand in Amsterdam. Het was fijn om in Elzenhagen te gaan wonen, omdat hier allemaal mensen met uiteenlopende achtergronden bij elkaar komen. Na al die tijd in andere landen moest ik ook weer opnieuw integreren in Nederland. Ik moest heel erg wennen aan hoe het hier allemaal gaat, bijvoorbeeld hoe direct Nederlanders zijn.”

 

“Na mijn reisperiode woonde ik weer bij mijn moeder en inmiddels was ik het echt zat om geen eigen plek te hebben. Het is raar hoe dat gevoel veranderd; in Hong Kong was ik nog tevreden met een superklein kamertje waar alleen een kruk en een hoogslaper in paste. Waar ik toen naar verlangde was een kamer die groot genoeg was om een bank in te kunnen zetten, zodat ik niet altijd alleen op mijn bank hoefde te chillen. In Elzenhagen had ik voor het eerst genoeg ruimte om een bank én een tweepersoonsbed! Een mijlpaal in mijn woonleven. Het zijn allemaal van die kleine stapjes op de weg naar volwassenheid die voor mij heel veel betekenen.”

 
“Toen ik hier net woonde voelde ik heel erg de druk om iedereen te leren kennen. Het is altijd een zoektocht om de balans te vinden met nieuwe mensen. Langzamerhand heeft iedereen op mijn gang zijn eigen weg gevonden. Inmiddels voel ik me in Elzenhagen helemaal thuis. Ik hoop dat dit soort projecten een toekomst hebben in Nederland, omdat het echt een mooie kans is voor mensen om elkaar te ontmoeten.”

 
Dit interview verscheen eerder op de instagram en  website van Startblok Elzenhagen

Deel dit artikel: