De Key bouwt 5000 woningen van 2018-2023, bijvoorbeeld onze Klassiekers in Aanbouw in Amsterdam West. Dit zijn DC van Hall, Houthaven en Startblok Wormerveerstraat. Elk met bijzondere architectuur en een bijzonder woonconcept.

Magazine

Lees het magazine ‘Klassiekers in Aanbouw’.

In het kort

Bekijk onze animatie!

Lees de artikelen over onze Klassiekers

We schreven meerdere artikelen over onze Klassiekers in West. Je kunt ze hieronder terugvinden.

Op koers in West

De Key heeft in 2015 een nieuwe koers ingezet: we kiezen voor mensen die hun eerste stappen op de woningmarkt in Amsterdam zetten. We hebben geleerd van vorige projecten, doen kennis op, betrekken de buurt en komen zo tot een zorgvuldige invulling voor de doelgroep. Dit zie je terug in onze drie projecten in stadsdeel West.

Lees verder…

‘We gaan twee tot drie keer per week kijken’

Sinds 2011 woont Faronik Moradi (30) met haar man Behrouz (40) in een kleine tweekamerwoning in de Spaarndammerstraat. Zeker nu ze een zoontje hebben van bijna twee is dat veel te klein. Maar de talloze pogingen om iets anders te vinden liepen steeds spaak. Nu is het gezin Moradi een van de 15 gezinnen uit de Spaarndammerbuurt die doorstromen naar de Houthaven.

Lees verder…

‘Het is hier altijd een strijd om ruimte’

Op de 10 vierkante kilometer die stadsdeel West meet, wonen 147.000 mensen. Veel ruimte voor nieuwe ontwikkelingen is er niet in dit dichtbebouwde stadsdeel. Met maatwerk, heldere afwegingen en goede participatie lukt het toch. We gingen in gesprek met Miriam Heemelaar en Ries Breek van Amsterdam Stadsdeel West

Lees verder…

De Key bouwt derde Startblok in Spaarndammerbuurt

In de Wormerveerstraat bouwt De Key een Startblok: een woonconcept voor statushouders én Nederlandse woonstarters. Dit is alweer het derde Startblok waarbij De Key betrokken is. Het eerste opende in de zomer van 2016 aan de Riekerhaven. Twee bewoners van het eerste uur – Abdullah Zakrat en Dewi Omtzigt – kijken terug naar hun tijd op die bijzondere plek.

Lees verder…

Met wie ga jij de keuken delen?

Lariks is het tweede woongebouw van De Key in de Houthaven. Eind dit jaar begint de bouw en anderhalf jaar later vinden ruim 260 woonstarters hier een plek. In Lariks komen voornamelijk semi-zelfstandige jongerenwoningen. Ruim voor die tijd denken we al na over de vraag welke jongeren hier het best met elkaar kunnen gaan wonen.

Lees verder…

‘Ruimte voor jezelf is echt belangrijk’

Het voormalige bedrijfsverzamelgebouw op de hoek van de Donker Curtiusstraat en de Van Hallstraat staat in de steigers. Hier komen straks 168 studentenwoningen. Meer dan de helft van de woningen voor PhD-kandidaten: jongeren met een promotieplaats bij een universiteit. Bob Pierik vertelt over zijn woon carrière en wat hij nodig heeft als PhD-student. Wat vindt hij van de plannen van De Key voor DC van Hall

Lees verder…

 

 

 

Onze woonconcepten in West

DC van Hall

Aan de Donker Curtiusstraat en de Van Hallstraat in Amsterdam West wordt onder de naam ‘DC van Hall’ een plek voor studenten, ambachtelijke ondernemers en horeca ontwikkeld.

Lees verder

Houthaven

De Key bouwt de komende jaren 275 huurwoningen in de Houthaven. De appartementen komen op verschillende eilanden in de Houthavens. Het grootste deel van deze woningen is voor woonstarters van 18 tot 27 jaar.

Lees verder

Startblok Wormerveerstraat

Een nieuw Startblok voor 48 statushouders en 48 starters.

Lees verder