De Koning bracht een bezoek aan het Odeonpark in Almere waar een complex staat voor studenten, starters en jongeren. Er wonen vier Community Builders die de oren en ogen van het Odeonpark zijn. Zij stimuleren de leefbaarheid door diverse activiteiten voor bewoners te organiseren, zoals een Kletscafé. De Koning ging hierover in gesprek met bewoners, de Community Builders en de projectcoördinatoren van Academie van de Stad.

Hierna ging de Koning in gesprek met enkele opdrachtgevers, onderwijspartners en de projectcoördinatoren over de projectformules, de samenwerking en de impact van de projecten op de samenleving. Centraal stond het gesprek mét elkaar. Lidy van der Schaft, directeur Wonen bij De Key, was hier bij aanwezig.

De Key projecten met Academie van de Stad

Woonstichting De Key werkt al jaren samen met Academie van de Stad voor verschillende projecten. Zo begeleidt Academie van de Stad de Community Builders die actief zijn in het nieuwe wooncomplex Lieven in Amsterdam Nieuw-West. Het team van 6 Community Builders organiseert activiteiten voor de bewoners, stimuleert de leefbaarheid in het complex en verbindt het complex aan directe buren. Eerder zocht Academie van de Stad woonbegeleiders om statushouders te begeleiden binnen een studentencomplex en zetten zij een jonge denktank op om nieuwe woonconcepten te bedenken voor De Key.

 

Deel dit artikel: