Een jaar geleden waren onze data over onze huurders met een vast huurcontract nog niet volledig. De gemiddelde leeftijd omschreven we toen met ‘tenminste 55 jaar’. Ik schatte het toen in mijn blog op ‘tegen de zestig‘. Onze data zijn nu vollediger en het gemiddelde blijkt uiteindelijk op 61 jaar te liggen.

Leeftijd jongeren stijgt

Maar niet alleen deze huurders blijker ouder. Ook onze jongeren met een jongerencontract zijn een jaar ouder geworden. En huurders in de vrije sector zijn zelfs twee jaar ouder geworden. Alleen studenten zijn niet ouder geworden; de internationale studenten zijn zelfs een jaar jonger.

Dat de leeftijd van onze jongeren is gestegen, verrast mij niet. In mijn vorige blog schreef ik al dat Amsterdam op slot zit voor jongeren tot 27 jaar. Echte jongeren stromen nauwelijks meer in.

Minder woonruimte voor studenten

In aantallen woonruimtes gingen jongeren er bij De Key iets op vooruit. Het aantal jongerencontracten bij De Key steeg van 3% naar 5% van het totaal aantal huurcontracten. Helaas staat daar weer tegenover dat – door sloop van tijdelijke eenheden – het aantal woonruimtes voor studenten daalde van 21% naar 20%.

De Key doet dus steeds iets meer voor woonstarters. Maar snel gaat het niet.

.

Wil je meer weten over onze cijfers over 2017 kijk dan in een vorig blog van een jaar geleden.

Deel dit artikel: