Startblok: Best Well-being Programme

Het Startblok-woonconcept won een award in de categorie Best Well-being Programme. Of je nou een vluchtelingenachtergrond hebt of niet, als woonstarter vind je op Startblok altijd een goede buur en fijne vrienden. Hier helpen bewoners elkaar op weg met een goede start in Amsterdam en kun je een netwerk opbouwen. Hebben bewoners extra hulp nodig? Dan kunnen ze terecht bij de zelfbeheerders, community builders of bij een van de maatschappelijke samenwerkingspartners, zoals de Gemeente Amsterdam, Vuchtelingenwerk Nederland, Warm Welkom en stichting Ykeallo.

In 2016 opende Lieven de Key als eerste Startblok Riekerhaven, in 2019 volgde Startblok Elzenhagen, Startblok Wormerveerstraat volgt in december en in 2022 volgen Startblok Corssover en Startblok Zeeburg.

 

 

Lees meer over onze Startblokken.

 

Lieven: Best Mixed Use

Woonproject Lieven won een award in de categorie Best Mixed Use. In Lieven wonen straks 1200 verschillende bewoners in Amsterdam-West: (internationale) studenten, werkende jongeren en kunstenaars van kunstcollectief WOW in een sociale huurwoning. De bewoners organiseren allerlei activiteiten met elkaar. Dit kan in de binnentuinen, de expositieruimte, de studieruimte, de moestuinen en straks in het WOW café. Iedereen is welkom – ook de buurt. Dat maakt  Lieven een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten voor verschillende activiteiten.

 

 

Lees meer over Lieven.

 

Innovatieve huisvesting voor studenten

Jaarlijks reikt The Class Foundation de Best in Class Awards uit. Sinds 2011 houdt deze non-profit organisatie zich bezig met het woningentekort voor studenten. Door innovatieve oplossingen onder de aandacht te brengen wil zij internationaal overheden, hogere onderwijsinstellingen en studentenhuisvesters inspireren om samen de studentenhuisvesting van de toekomst vorm te geven.

In totaal zijn voor twaalf verschillende categorieën awards te winnen. Vorige week werden deze uitgereikt tijdens The Class Conference 2021. Lieven de Key ontvangt twee awards. The Class Foundation zei vooral onder de indruk te zijn van de wijze waarop verschillende bewoners de kans krijgen om op een gelijkwaardige manier onderdeel te zijn van onze communities.

 

Lees meer over The Class Foundation.

Deel dit artikel: