Klaar voor de toekomst

De Punt is een rijksbeschermd stadsgezicht met zijn karakteristieke kleine woonblokken en pleintjes dicht bij groene voorzieningen. Projectontwikkelaar Alice Min: “We renoveren met respect voor de lange historie van de buurt. De woningen krijgen de oorspronkelijke elementen en kleuren terug, zodat De Punt de mooie uitstraling krijgt die het verdient. Het wordt echt een buurt waar de bewoners trots op kunnen zijn.” Met maatregelen om de 348 woningen te verduurzamen zijn ze de komende 25 jaar vrij van onderhoud. De woningen worden beter geïsoleerd, ze krijgen een moderne ventilatie en vernieuwing van de elektrische installatie maakt gasloos koken mogelijk. Ook worden de woningen brandveilig gemaakt. Na de renovatie zijn de woningen klaar voor de toekomst.

 

Era Contour is de aannemer die de renovatie voor Lieven de Key uitvoert. Het projectteam van aannemer Era Contour over de renovatie: “wij zijn er trots op dat we dit plan voor Lieven de Key mogen uitvoeren.  Een bijzonder en voor ons ook uitdagend project, omdat we veel verschillende woningen en indelingen tegenkomen waar we maatwerk op moeten leveren.”

 

Foto’s verleden en heden

 

Constructieve samenwerking met bewonerscommissie

De actieve bewonerscommissie van De Punt nam in 2017 het initiatief en uitte bij Lieven de Key haar zorgen over het onderhoud van hun geliefde buurt. In een constructieve samenwerking tussen de bewonerscommissie van De Punt, Stichting !WOON en Lieven de Key is een goed renovatieplan met aandacht voor de bewoners en de buurt tot stand gekomen. In het plan staan afspraken over de benodigde werkzaamheden en over rechten van de bewoners.

 

Vervangende woonruimte

De renovatie van de woningen vindt voor een belangrijk deel in de woningen plaats. Bewoners verhuizen daarom tijdelijk naar een wisselwoning, zo dicht mogelijk in de buurt. In de plannen is de mogelijkheid voor bewoners gecreëerd om direct door te verhuizen naar een woning die al gerenoveerd is. Daardoor hoeven bewoners maar eenmaal te verhuizen. Veel bewoners in deze hechte buurt willen hier blijven. Als bewoners wel naar een andere plek willen verhuizen, krijgen zij de hiervoor benodigde stadsvernieuwingsurgentie en voorrang. De woningen in De Punt worden in 9 fasen gerenoveerd. De verwachte oplevering van de laatste woningen is in de zomer van 2024.

Meer informatie

www.lievendekey.nl/vogelpunt

Deel dit artikel: