Lieven is een plek die draait om ontmoeten. De bewoners ontmoeten elkaar in de binnentuinen en de multifunctionele ruimte en werken samen in de gemeenschappelijke studieruimte en moestuinen. Iedereen is welkom, ook de buurt. Dat maakt Lieven een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten en vooruit kan helpen met een goede start in Amsterdam. Eerder ontving Lieven de Best in Class Award, een internationale huisvestingsprijs voor vernieuwende woonconcepten.

Eelco Siersema, directeur Vastgoed bij Woonstichting Lieven de Key: “Het is voor woonstarters steeds moeilijker om woonruimte te vinden. We zijn dan ook trots dat we hiermee zoveel woonstarters een goede start in Amsterdam kunnen bieden. En dat in het grootste complex dat we tot nu toe hebben ontwikkeld met aandacht voor betrokkenheid met de buurt.”

Bijzonder en duurzaam gebouw

Het laatste deel van het gebouw, dat werd ontworpen door KENK architecten, is energiezuinig en duurzaam gebouwd. Het gebouw is goed geïsoleerd en voorzien van ondergrondse warmte- en koude- opslag en warmtepompen in combinatie met stadsverwarming. Ook de architectuur van het gebouw is bijzonder. In 2020 werd Lieven deel 2 t/m 5 al genomineerd voor de Zuiderkerkprijs.

Aan het eind van het jaar wordt het complex feestelijk ingeluid.

 

Deel dit artikel: