“Ik was afwisselend bij mijn moeder in Noord en bij mijn vriend in Ransdorp. Oorspronkelijk kom ik uit Voorthuizen, maar we wonen al een jaar of acht in Amsterdam. Ik deelde een kamer met mijn zus. Ik heb vrij veel gereageerd op woningen via WoningNet en het laatste halfjaar heb ik er echt werk van gemaakt. Het was wel even stressen, maar ik kreeg toch net voor mijn 23e deze woning.”

Werk en deeltijdstudie

“Ik werk als technisch onderwijsassistent op het Cartesius Lyceum. Bij de scheikundelessen help ik met proefjes. Leuke proefjes vind ik bijvoorbeeld titreren. Dan zoek je naar stofjes in een vloeistof. Dat is bijvoorbeeld actueel bij tests om lood in watermonsters te vinden. Daarnaast zit ik in het derde jaar van een deeltijdstudie docent scheikunde.”

Bankje bij het raam

“Mijn zus heeft de inrichting van mijn huis helemaal ontworpen en uitgevoerd. Zij is bezig om zich daarin als zzp-er te specialiseren, dus dit is een mooi project voor haar portfolio. Ze heeft bijvoorbeeld de keukendeurtjes zwart afgeplakt zodat ze mooi bij het aanrecht passen. De groene muren geven het gevoel dat ik buiten ben. Mijn favoriete plekje is het gele bankje bij het raam.”

Alsof je in een dorp woont

“Ik vind dit een hele vriendelijke buurt. Mensen maken vaak een praatje met me door het open raam. Het is bijna alsof je in een dorp woont. Vrijwel iedereen begint dan over de brand in dit pand. Ik heb al heel veel verschillende versies van dat verhaal gehoord. In het Vliegenbos hiertegenover ga ik soms lunchen, het Noorderpark is me net iets te druk.”

Mooie start

Over vijf jaar moet ik hier weer uit. Voor mij is dat niet zo erg. Als het goed is ben ik dan echt docent en als je in het onderwijs werkt heb je meer kansen op een andere woning. Dit is echt een mooie start.”

 
Het pand op de hoek van de Meeuwenlaan en de Pluvierstraat werd door brand verwoest. Na het herstel van de gevel en het dak werd het gekraakt. Intussen werkte De Key een plan uit voor transformatie tot vijf sociale huurwoningen voor woonstarters van 18 tot 23 jaar en een bedrijfsruimte. Nu is het hoekpand goed geïsoleerd en geheel gasloos met duurzame installaties, zoals een warmtepomp en een warmte-terugwin-installatie voor de ventilatie. Zo doen we ervaring op of duurzaamheidsmaatregelen bijdragen aan lagere woonlasten voor huurders.

 

Deel dit artikel: