“Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen, was de voorkant helemaal kaal. En de planten achter waren verwaarloosd. Je moet bloemen en planten aandacht geven zodat iedereen ervan kan genieten. Hiervoor had ik een grote woning met een tuin in Noord. Nu woon ik in deze kleine woning op een toplocatie. Als het mooi weer is, zit ik met mijn familie of vrienden voor op de stoep.”

Vogelconcert

“Vorig jaar heeft mijn vriend Marcel Lapidair geholpen met de aanleg van de geveltuin en de boomtuinen. Dat was heel zwaar werk. Hij heeft ook een waterpomp gemaakt, zodat ik de planten kan verzorgen met water uit de gracht. In de bomen hangen vogelhuisjes. Ik hoop dat hier meer vogels komen want ik hou van een vogelconcert ’s morgens vroeg.”

Tulpenmuseum

“In de lente stonden de boomtuinen vol met tulpen. Het leek wel een tulpenmuseum, met heel veel verschillende soorten. Verder heb ik vooral planten die de hele zomer bloeien, zoals rozen en geraniums. Ik hou van veel kleur, dan is het vrolijk. Achter mijn huis heb ik jasmijn geplant. Dat is mijn favoriet; de geur doet me denken aan mijn jeugd in Teheran.”

Steeds meer tuintjes

“Toeristen maken vaak foto’s en ik krijg complimenten van buren als ik met de planten bezig ben. Het is ook besmettelijk: steeds meer mensen gaan tuintjes maken. Wel is het jammer dat auto’s soms de hekjes om de boomtuinen kapot rijden. Of als mensen hun vuilniszakken erin zetten of erin staan te plassen. Daar zeg ik dan wat van. Ik wil dat iedereen ervan geniet, dan ben ik blij.”

Deel dit artikel: