Marisa was op slag verliefd toen ze haar huisje voor het eerst zag. Inmiddels woont ze veertien jaar in één van de Dubbeltjespanden.

“Ik geniet écht van het rommelen met alle potten en het in de aarde wroeten. Eke dag als ik thuis kom word ik al blij van het zien van al het groen en de bloemen. We hebben twee vijvertjes voor de katten om uit te drinken, een walnotenboom en een appelboom. Opgegroeid als stadskind is het zo ontzettend leuk om te zien dat het appelboompje ook echt hele mooie en lekkere appels geeft. En hoe gaaf om elke ochtend walnoten te rapen!”

Een heerlijk straatje

“Het is natuurlijk ook leuk om al die complimentjes te ontvangen. Niet alleen van de buren, maar ook van toeristen en andere voorbijgangers. En als ik hulp nodig heb, dan is er altijd wel een buur die klaarstaat om te helpen. Deze tuin zorgt voor contact met de buren. Ik vind het een heerlijk straatje en ik hoop dat ik hier nog 100 jaar mag wonen.”

150 jaar betrokken bewoners

Al 150 jaar zet De Key zich in voor betaalbare huisvesting in Amsterdam. We willen graag dat onze huurders prettig wonen. En betrokken bewoners zijn van onschatbare waarde voor een fijne leefomgeving. Maar wie zijn die betrokken bewoners eigenlijk? En wat doen ze dan allemaal? De Key brengt op verzoek van buren of buurtgenoten een bloemetje langs. Ken jij of ben jij zo’n betrokken (buurt)bewoner? Laat het ons weten!

Deel dit artikel: